Blogam že 2 leti

Da, res je, če verjamete ali ne moj prvi blogerski post sem napisal 28. Decembra 2005 ob 13:11 :) . Od tistega časa se je spremenilo že veliko stvari, zato bom na kratko povzel tiste mejnike, ki so zaznamovali tale blog.

pred 28. decembrom 2005:
Nekje med novoletnimi počitnicami leta 2005 se mi je porodila ideja, da bi tudi jaz lahko imel svoj blog in tako sem začel s pripravami. Tisti čas se je ravno odvijal projekt SloNiX (LFS:”LFS(Linux From Scratch)”: distribucija, pri kateri nas je sodelovalo nekaj članov iz foruma Računalniških Novic) in za potrebe projekta smo postavili Simple PHP Blog, in ker kakšnega drugega blog engine-a nisem poznal sem uporabil tega.

28. december 2005:
Blog sem naložil na moje gostovanje pri specialcih in napisal moj prvi post.

do 15. januarja 2006:
Napisal sem še nekaj postov in malce grafično predelal blog, ki v originalu zgleda nekaj podobnega temu v tole:

Sledilo je še slovenjenje, ter odpravljanje pre-mnogih hroščev Simple PHP Blog-a, za katere popravke sem pošiljal avtorju, ampak jih le-ta več kot polovico ni uporabil v naslednjih verzijah :( .

nekje junija 2006:
Gostovanje pri specialcih so mi ukinli, predvidevam da zaradi tega, ker se je na gostovanju znašla tudi koda z “sumljivimi” funkcijami, kot npr. exec() (malo sem eksperimentiral :twisted: ).

8. december 2006:
Po polletnem izpadu sem blog naložil na gostovanje pri Pandela.com in prvič po 15. januarju 2006 napisal nov post.

23. februar 2007:
Odločil sem se, da je dosti zajebancje z zastonjskimi ponudniki, kjer te lahko odslovijo brez opozorila,… in sem nabavil novo domeno sverde1.com ter vzel paket 100 pri Hitrosti.

25. februar 2007:
Ker mi je bilo dovolj bugastega Simple PHP Blog-a, sem naredil prehod na WordPress, katerega uporabljam še sedaj (z nekaj več plugini), ker pa sem zamenjal blog engine sem rabil tudi nov design in tako je v dnevu ali dveh iz tegale template-a nastala takšnale WordPress tema:

29. junij 2007:
Ker mi tisti predelan design ni bil najbolj všeč sem se vrgel v WordPress-ov zabojnik tem in izbral to, ki jo sedaj gledate že skoraj pol leta.

po 29.juniju 2007:
Malce sem eksperimentiral s plugini in predvsem v času počitnic napisal kar nekaj postov. Očitno več pišem med počitnicami :) .

Statistika:
Preden sem naredil prehod na WordPress nisem vodil nobene statistike, zato nimam nobenega podatka koliko ljudi me je bralo. Predvidevam pa, ker je pred prehodom na WordPress za naslov bloga vedelo mogoče vsega 5 ljudi, da bralcev ni bilo (veliko). S prehodom na WordPress pa sem že prvi dan žačel uporabljati Google Analytics in tako ste obiskovalci od 25. februarja do danes narisali tale graf:

Iz grafa je razvidno, da sem konec februarja, ko sem blog začel vpisovati v agregate, ga optimizirati za iskalnike, aktivnejše komentirati na drugih blogih,… imel zelo malo obiska, ki je počasi zrasel. Seveda ni šlo brez nekaj postov, ki so bili bolj zanimivi za bralce in so krivi za špice na grafu (podobno je ugotavljal že kit) in so poleg povečanja bounce rate-a prinesli tudi nekaj stalnih bralcev :) .

Zanimivo je tudi, da je post counter trenutno na okrogli številki, namreč tole je točno 100-ti zapis na blogu. Več statistike bom pa pustil za kakšno drugo priložnost.

This entry was posted in Krneki, Osebno, Spletno programiranje. Bookmark the permalink.

15 Responses to Blogam že 2 leti

 1. Jure says:

  lepo si tole napisov. kapo dol

 2. had says:

  cestitke za 100 post in za dve leti bloganja!

 3. sverde1 says:

  @had: hvala za čestitke :oops:

 4. MAtej says:

  Čestitke tudi z moje strani.

 5. Ice-Heki says:

  Čestitke tud z moje strani

 6. sverde1 says:

  Hvala vama za čestitke :)

 7. Tomaz says:

  Sverde … zelo “izviren” prvi post :)

 8. sverde1 says:

  Heh, nebi se glih hvalu z njim :P

 9. Anže says:

  Čestitke! Dolgo že blogaš ti :D

 10. Taski bokser says:

  Čestitke.

  P.S. Kako je pa kaj s Slonixom? Sem tudi jaz sodeloval pri tem projektu z nekimi rečmi, hehe. A je iz tega potem kaj nastalo ali ne?

 11. sverde1 says:

  Hvala vsem za čestitke še 1x :) .

  Glede SloNiXa je pa dolga zgodba. Ampak na kratko eni imamo šolo, drugi imajo službo,… Imeli smo že narejen LFS ampak so se pojavile neke težave z Live CD skripto, potem je bilo konec dopustov/počitnc in posledica je bila zastarela distribucija. Zato se mi zdi da tistega builda ni nikjer več.

  Sicer pa, če bo SloNiX kdaj ogledal luč sveta boste tako ali tako izvedeli, ker 100% ne bo po tiho prilezel na svet :D .

 12. Boštjan says:

  No a boš še kej naprej blog pisu glede na to da nč ne napišeš :D

 13. sverde1 says:

  Bom, bom, samo trenutno ne najdem časa, ker mi ga šola precej pobere :|

 14. Ales.P says:

  Happy blogging. :)

  (malce z zamudo, ali bolje pozno kot nikoli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>